عضو هیات رئیسه منطقه آسیا فدراسیون جهانی مددکاری اجتماعی: ردپای اعتیاد در نیمی از دادخواست‌های طلاق مشاهده می‌شود

عضو هیات رئیسه منطقه آسیا و اقیانوسیه فدراسیون جهانی مددکاری اجتماعی گفت: اعتیاد در بیش از نیمی از طلاق های ثبت شده، نقش محوری دارد و اگرچه طلاق یک پدیده تک علتی نیست اما ردپای اعتیاد به طور مستقیم و غیرمستقیم در بسیاری از طلاق ها دیده می شود.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران سیدحسن موسوی چلک روز چهارشنبه افزود: آمار‌ها نشان می‌دهند که اعتیاد علاوه بر طلاق، در کودک آزاری و همسرآزاری نیز نقش بسیار پررنگی دارد؛ بنابراین برای کار در حوزه خانواده لازم است برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد را در اولویت قرار داد.
وی که ریاست انجمن مددکاری اجتماعی ایران را نیز برعهده دارد، اضافه کرد: اعتیاد الزاما منجر به طلاق نمی‌شود، بلکه فروپاشی خانواده را نیز به دنبال دارد و ممکن است اعضای خانواده بنا به ملاحظاتی فرد معتاد را تحمل کنند، اما در این خانواده با مسائلی مانند خشونت خانگی، کاهش کیفیت ارتباطات زناشویی، کاهش ارتباطات عاطفی اعضای خانواده و در نهایت تزلزل خانواده مواجه می‌شویم.
موسوی چلک ادامه داد: همچنین اعتیاد یکی از اعضای خانواده بر اقتصاد کل خانواده تاثیر منفی می‌گذارد و توان اقتصادی خانواده را کاهش می‌دهد.* اعتیاد نیروی انسانی را از چرخه توسعه خارج می‌کند
کمیسر اخلاق فدراسیون جهانی مددکاری اجتماعی گفت: نگرانی نسبت به موضوع اعتیاد دلایل مختلفی دارد؛ اعتیاد نیروی انسانی کشور را از چرخه توسعه خارج می‌کند و در هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی هر کشور تاثیری منفی می‌گذارد.

موسوی چلک با اشاره به سه هزار و ۷۰۰ شهید کشور در حوزه مقابله با اعتیاد، اظهار داشت: ساختار‌های زیادی برای مقابله با اعتیاد تشکیل شده است و نهاد‌های اجتماعی دولتی، تشکل‌های غیردولتی و خانواده‌های زیادی با این مساله درگیر هستند؛ بنابراین با توجه به این پیامد‌ها باید نسبت به پیشگیری از اعتیاد حساسیت بیشتری داشته باشیم.
به گفته رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران، حدود ۲۰ تا ۷۰ درصد زندانیان کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم در چرخه مواد مخدر بوده اند. کودک آزاری، سرقت و جرایم مالی از دیگر پیامد‌های اعتیاد به شمار می‌روند.
موسوی چلک با بیان اینکه اعتیاد در گسترش آسیب‌های اجتماعی نقش بسزایی دارد، افزود: ایران با مساله اعتیاد مواجه است و این مساله فقط مختص ایران نیست و جهان با آن درگیر است؛ این مساله موجب شده است سازمان‌های بین المللی نسبت به آن حساسیت داشته باشند.
عضو هیات رئیسه منطقه آسیا و اقیانوسیه فدراسیون جهانی مددکاری اجتماعی اظهار داشت: کشور‌های هوشمند با بکارگیری اقدامات پیشگیرانه اجازه نمی‌دهند تبعات منفی اعتیاد گریبانگیر آن‌ها شود.
منبع: ایرنا

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا